БДП

Без грешки на пътя

Ученици от ПГТ „Юрий Гагарин“ взеха участие в Образователния онлайн тест „Без грешки на пътя“. ​Организатори на инициативата са ГД „Национална полиция“- МВР, Асоциация на българските застрахователи (АБЗ) и Гаранционен фонд (ГФ). С тази дейност България се включва в европейската инициатива „Заедно за безопасността на децата на пътя“, която обединява държавни органи и организации за безопасност на движението по пътищата, застрахователни асоциации и образователни институции.

Образователният онлайн тест „Без грешки на пътя“ е ориентиран към участниците в пътното движение.  Съдържанието му е консултирано от ГД „Национална полиция“- МВР. Тестът е подходящ както за индивидуални, така и за групови занимания с деца на тема пътна безопасност и основни правила за движение по пътищата. Най-добрите участници получиха и грамота за постигнат максимален резултат в теста за пътна безопасност.

План-програма за безопасност на движението по пътищата за учебната 2022-2023 година

Инструктаж

Инструкция за БДП

Деня без загинали на пътя- 21 септември

 

Учениците и учителите от ПГТ „Юрий Гагарин“-Радомир се включиха в кампания с учебна цел, посветена на Дните на безопасността на пътя. През 2022 г. фокусът на събитията е 21 септември Ден без загинали при пътни инциденти с мото: „Остани жив! Пази живота!“. Инициативите имат за цел намаляване броя на загиналите при тежки пътнотранспортни инциденти.

На пешеходната пътека пред училището учениците поставиха цветя, за да насочат вниманието на шофьорите към преминаващите в близост до гимназията участници в движението.

По време на междучасията бяха представени образователни видеоклипове, които имаха за цел да информират учениците за правилата на движение, както и да ги направят по-отговорни и внимателни, спазвайки правилата за безопасност на пътя. В часовете по информационни технологии учениците изработиха брошури и постери с различни послания: „Скоростта убива!“, „Пиши, когато стихнеш“, „Коланът спасява живот!“.

Учителите проведоха и образователна беседа в края на учебния ден преди учениците да тръгнат към своите домове, за да бъдат внимателни и съпричастни към идеята на кампанията за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия.

https://oil-standart.net/

Към началото